Friday, September 12, 2014

Dag 93 - En födelsedag att minnas

Datum
Onsdagen den 10 september
Sträcka
Idag - 34  km
Totalt - 3014 km
Medeldistans - 32,4 km/dag
Inblåsta dagar 
9st
Antal vilodagar
2st
Väder
Ostliga vindar mellan 6-8 m/s. Solsken och klart väder hela dagen.
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, choklad och kaffe
Lunch
Cous-cous med tomatsås och proteinshake
Middag
Ris med tomatsås

Dagens kartaSkräpobservation
Sydlig strand på Borøy. Skräphetsgrad 2/10. Endast några få mindre plastföremål.

Dagens paddling
Johan fyller 25! Detta firas stort, med hela en extra chokladbit till morgongröten. Detta kan tyckas fjuttigt, men vi börjar få slut på godsaker i kajaken eftersom vi inte bunkrat på länge. Förhoppningen är att ta igen detta ikväll. Vi hoppas nämligen komma till Lillesand, där Johans vän Kristine skall hämta upp oss och bjuda på husrum i Arendal, en bit längre norrut. 

Tyvärr går inte allt som man tänkt sig. Vindarna blåser, till skillnad från igår, ständigt emot oss. Dessutom är motströmmen där och spökar igen, runt många uddar minst lika stark som tidvattensströmmarna vi mött i Finnmark. Hur detta kommer sig förstår vi inte riktigt, det är ju vart fall inte mycket till tidvatten här nere. 

Det blir en kämpig överfart när vi korsar Østgapet utanför Kristiansand. När vi närmar oss Kvåsefjorden blåser det lite väl hårt där ute och vi stannar till i en vik för att vänta ut vinden, som skall mojna framåt kvällen. Vi inser att vi inte kommer nå Lillesand idag och får skjuta upp firandet av Johan tills imorgon. Kvällspaddlingen blir stundtals något bättre när det mojnat, men den frustrerande motströmmen får oss tillslut att ge upp och slå läger. 

Det blir cous-cous och tomatsås som födelsedagsmiddag, en extra kaka och lite popcorn. Det lär hursomhelst bli en födelsedag att minnas.

//Alex och Johan


1 comment:

  1. Dere padler mot den norske kyststrømmen, som kan gjøre over 100 cm/sek. Se havvarsel på yr.no for prognoser på vind, bølger og strøm. God padling videre! http://www.yr.no/sted/Hav/58,11132_8,19938/

    ReplyDelete