Tuesday, September 9, 2014

Dag 90 - Korsar Listafjorden

Datum
Söndagen den 7 september
Sträcka
Idag - 52  km
Totalt - 2886 km
Medeldistans - 32,1 km/dag
Inblåsta dagar 
9st
Antal vilodagar
2st
Väder
Västliga vindar mellan mellan 3-6 m/s. Förmiddagen mulen och regnig, klart på eftermiddagen.
Fångst
11 makrillar
Frukost
Super-gröten, juice, choklad och kaffe
Lunch
Äggmackor
Middag
Makrill och potatismos

Dagens karta


Skräpobservation
Håvågen- en sydlig strand på Dragøya. Skräphetsgrad 5/10. Mycket smått skräp så som plastkorkar, repbitar, plastpåsar och PET-flaskor. 

Dagens paddling
Äntligen lite bättre väder när vi sjösätter i gryningen. Det är väldigt lugnt på havet och framför allt, ingen motvind. Skönt att ha bra förhållanden igen så att vi kan göra lite distans. 


Vi paddlar längs den fortsatt exponerade kusten, som numera består klippor. Det dröjer inte länge innan vi ser makrillkok och drar snabbt och enkelt upp 11 makrillar. 


Paddlingen flyter på bra idag. Det skulle komma upp till 9 m/s från väst, men några sådana styrkor ser vi inte skymten av. Tur är det när vi passerar Siregrunnen där dyningarna pressas upp till rejäl höjd. 

Under eftermiddagen spricker det upp allt mer när vi går in till en strand för att skräpkartera. En koll på GPSen visar att vi redan gjort 4 mil, riktigt bra för att vara innan lunch! Vädret är fortsatt stabilt när vi korsar Listafjorden som också välkänd för tufft vädet. Vi har från långt avstånd spanat in de gröna ängarn vid den lilla byn Jølle, där vi paddlar in vid 17-snåret. 


Makrillen som fångades imorse är numera inte särskilt fräsch eftet en hel dag i solen. Tillsammans med lite äkta potatismos blir det trots allt fint. Blir förstås även över så det räcker till lunchlådan och makrill-mackor. I hamnbassängen blir det fest när krabbor och räkor går loss på makrillhuvudena. En ål kommer snart förbi och snor åt sig sin del av kakan. 
Efter en fin kväll kommer vi i sängs i bra tid trots den långa distansen och laddar inför ett nytt dunderpass imorgon. Förhoppningsvis hinner vi runda Lindesnäs, Norges sydkap. 

//Alex och Johan
No comments:

Post a Comment