Saturday, September 6, 2014

Dag 86 - Norges längsta sandstrand

Datum
Onsdagen den 3 september
Sträcka
Idag - 20  km
Totalt - 2787 km
Medeldistans - 32,4 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Sydliga vindar mellan 6-7 m/s. Mulet under morgonen, fint resten av dagen
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, juice, choklad och kaffe
Lunch
Äggmackor och proteinshake
Middag
Tomatsås med cous-cous

Dagens karta


Dagens paddling
Fortsatt paddling längs stränder idag när vi kommer iväg runt 9. Det flyter på bra i någon timme innan vinden kommer. Det skulle ligga stabilt kring 4-5 m/s från syd men blåser nu mer än så, snarare runt 7 m/s och det blir återigen tungt i motvinden. Nästa "safe spot" ligger borta vid Obrestad fyr, knappt 2 mil bort, så det är bara att gilla läget och fortsätta paddla bland gässen. 

Det är mulet och lugnt innan vinden kommer


Det tar 6 timmars tuggande i motvinden och ett antal rundningar av mindre grundområdet innan vi hittar en liten grund vik strax söder om Obrestad. Det värker i armar och axlar, och vi har bara gjort ynka 2 mil. Solen värmer i alla fall gott och vi har kommit till en fantastisk vik där en laxälv rinner ut i havet. 

Vi hänger upp de småfuktiga kläderna, sovsäcken och torrdräkterna. Solen lyser starkt och vinden gör att allt torkar på nolltid. Det ser inte ut att lugna sig på havet, så vi bestämmet oss för att stanna för dagen. Tyvärr skall det blåsa ännu mer imorgon, men vi konstaterar att det verkar vara lugnt på natten med svaga ostliga vindar och att de tidiga morgontimmarna fram till runt 10 är lugna. Vi bestämmer oss för att sätta klockan på 03:00 för att hinna göra lite distans innan vinden kommer. 

Alla kläder på tork och solpanelen uppe. Alex sitter och bloggar nere vid laxälven. Emellanåt ser vi några större exemplar hoppa. 


Den lilla fyren utanför sjöbodarna. På udden i bakgrunden ligger Obrestad fyr. 

Det blir en skön eftermiddag i solen när vi pillar med utrustning och bloggar. Vi kommet i sängs runt 20-snåret och ser trots allt fram emot lite mörker imorgon bitti. 

//Alex och Johan


No comments:

Post a Comment