Thursday, September 4, 2014

Dag 83 - Bokn

Datum
Söndagen den 31 augusti
Sträcka
Idag - 29  km
Totalt - 2711 km
Medeldistans - 32,7 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Sydliga vindar mellan 4-7 m/s halvklart väder
Fångst
Inget fiske idag
Frukost
Frallor, äggröra, juice och kaffe
Lunch
Frallor
Middag
Pasta med tomatsås och röda linser

Dagens karta

Skräpobservation
Liten strand vid Moksheim söder om Haugesundet. Skräphetsgrad 6/10. Mestadels plastpåsar och plastflaskor. Även två bildäck och en del metallskrot.

Dagens paddling
Ny dag, nya tag. Efter en god natts sömn är vi redo att paddla vidare. Liv Åse serverar oss frukost: varma frallor, diverse pålägg, eggröra, juice och kaffe. Vi får med oss frallorna som blir över och i tillägg en påse chips och en flaska rödvin! Liv Åse släpper av oss vid kajakerna och vi har ännu en gång svårt att finna ord för den vänlighet och öppenhet som vi fått ta emot. Tusen tack för allt Sigbjørn och Liv Åse! 


Det smala sundet genom Haugesund


På sjön känns det till en böjan bra när vi i lunchtid lämnar Haugesund i soligt väder. Snart kommer dock moln och de sydliga vindarna tilltar i styrka. Vi hade hoppats komma över Boknafjorden redan ikväll men det går riktigt segt fram när vattenmassan trycks emot oss i sundet. Istället ser vi att det verkar finnas tältplatser på sydsidan av ön Vestre Bokn och paddlar dit. I ett litet smalt sund hittar vi en gräsmatta, slår vi upp tältet och knyter oss. Imorgon skall det blåsa upp till 12m/s i fjorden framåt eftermiddagen så vi satsar på att komma över innan dess.

//Alex och Johan

No comments:

Post a Comment