Wednesday, September 3, 2014

Dag 81 - Stokksundet

Datum
Fredagen den 29 augusti
Sträcka
Idag - 36 km
Totalt - 2646 km
Medeldistans - 32,7 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Sydliga vindar mellan 6-7 m/s och regn större delen av dagen
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och choklad
Lunch
Spaghetti och köttfärssås samt en proteinshake
Middag
Tomatsås med bulgur

Dagens karta

Skräpkartering
Nordväst om Tingvika på ön Føyno. Skräphetsgrad 7/10. Mestadels friholit, plastpåsar, PET-flaskor och plastdunkar. 


Dagens paddling
De sydliga vinarna fortsätter komma även idag. Trots de senaste dagarnas korta distanser börjar det kännas i kropparna. På tal om kropparna kan vi glatt intyga mormödrar och andra som oroar sig för vår vikt att vi numera är uppe på samma som när vi började, förmodligen tackvare alla godsaker vi trycker i oss så fort vi får chansen. Förövrigt värker det (som vanligt) lite i axlar och handleder, framför allt när man hållit för hårt i paddeln eller haft dålig sittställning.

Det är inte särskilt mycket kul som händer just denna dag. Regn, motvind och långsam paddling längs kanten innan vi når de stora broar som korsar Stokksundet. 


Vi ser numera en hel del båtar som är ute och fiskar makrill.  I norr sa man att "den är för söringar", och alltså är vi per definition i Norges sydligare delar nu, känns bra! 


Det börjar bli mörkt när vi kollar vädret igen. Det ska blåsa mer imorgon, men från ost/sydost. Vi slår läger i en fin vik på Straumøy och laddar inför mer motvindar imorgon. Förhoppningsvis kommer vi till Haugesund och kan få en välbehövlig dusch. 

//Alex och Johan
No comments:

Post a Comment