Tuesday, September 2, 2014

Dag 80 - Ibland behöver man en morot

Datum
Torsdagen den 28 augusti
Sträcka
Idag - 45 km
Totalt - 2610 km
Medeldistans - 32,6 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Sydliga vindar mellan 6-7 m/s och växlande molnighet
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och choklad
Lunch
Äggmackor, köttgryta med ris och proteinshake
Middag
Spaghetti och köttfärssås

Dagens karta


Dagens paddling
En molnig morgon när vi vaknar i tältet. Gröt, choklad och kaffe som vanligt. Snart kommer en båt med  ett gäng snubbar som ska fälla träd på tomten. Den ena har själv paddlat en hel del, bland annat på Svalbard. Vi berättar lite om våra upplevelser innan vi sjösätter. 

På havet är det grått och motvind när vi stryker kanten. Vi har nu sett närmare 150 havsörnar, men de är oftast skygga och svåra att fotografera utan teleobejktiv. 


Vi pressar på bra i kajakerna, ivriga att komma långt. Motströmmen sätter dock käppar i hjulen och med motvind på det gör vi dålig fart. Vi passerar korsfjorden och fortsätter längs ostsidan Huftarøy, en trevlig sträcka bland fina skär och sund.

Morötter är perfeka att sätta fast under de töjbara linorna på fördäck. Det blir blå himmel och sol på eftermiddagen, men vi är ordentligt trötta när vi tillslut når en liten ö strax   nordväst om samhället Fitjar. Återigen en tältplats bredvid ett tomt sommarhus, men vi dras till de perfekta, platta gräsmattorna. Bredvid tältet har vi en skyddad liten vik där havsöringarna hoppar, men tråkigt nog är vår haspelrulle sedan länge förstörd av saltvatten. Vi får ändå skynda oss in i tältet, ryktet har spridit sig bland knotten om att vi anlänt...


//Alex och Johan

No comments:

Post a Comment