Monday, September 1, 2014

Dag 79 - Motströmmen återvänder

Datum
Onsdagen den 27 augusti
Sträcka
Idag - 37 km
Totalt - 2565 km
Medeldistans - 32,5 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Västliga vindar och klart väder
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och choklad
Lunch
Äggmackor
Middag
Köttgryta med ris

Dagens karta


Skräpobservation
Guleskjeret på ostliga sidan av ön Askøy. Skräphetsgrad 8/10. Mycket frigolit, stora plastdunkar och blandad plastföremål. Mestadels lokalt skräp.


Dagens paddling
Återigen en morgon med dimma som sakta men säkert bryts upp av solen. Tältduken är genomblöt, men den får vänta med att torka tills ikväll. Vi kommer iväg hyffsat tidigt och paddlar över mot Askøy. Det är motström och går långsamt när paddlar förbi Bergen och dess husklädda, ja juste, berg. På östra sidan Askøy paddlar vi förbi flera skräpiga vikar. Värst var denna, full med plastdunkar, frigolit och annan skit. Vi stannar till på södra sidan Askøy för att handla och passar på att dela en pizza och ladda batterier. På eftermiddagen fortsätter vi med gott hopp om att motströmmen skall ha minskat, men tvärtom har den tilltagit i styrka. 


Det blir en frustrerande paddling när kajaken vill styra upp åt sidan på grund av strömmen och det är inget vi kan göra förutom att kompensera med andra sidan. Snart är strömmen så pass stark att vi ger upp och går iland vid en dålig stenstrand för att leta tältplats. Vi möts av sumpmark och stenar och tvingas återvända till kajakerna. Efter ytterligare lite slit i strömmen hittar vi en ny plats på en fin gräsäng nedanför ett hus. Ingen hemma så vi tar oss friheten att slå upp tältet. Imorgon hoppas vi bättre flyt. 

//Alex och Johan


No comments:

Post a Comment