Monday, September 1, 2014

Dag 78 - Lurefjorden

Datum
Tisdagen den 26 augusti
Sträcka
Idag - 34 km
Totalt - 2528 km
Medeldistans - 32,4 km/dag
Inblåsta dagar 
8st
Antal vilodagar
2st
Väder
Svaga vindar och klart väder
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och choklad
Lunch
Äggmackor
Middag
Mackor och en påse med torrmat

Dagens karta


Skräpobservation
Skjerjena på ön Lurøykalven. Skräphetsgrad 5/10. Troligtvis bara skräp från boende och båtaktivitet i fjorden. Mycket skyddad vik. 

Dagens paddling
Dimman ligger tät när vi vaknar, men solen ligger där ovanför och gassar. Snart börjar det lätta och blir en härlig morgon. Kläder, sovsäck och torrdräkt hängs på tork och vi kan strosa runt barfota i gräset. Va skönt med lite sommar igen! 

Dagens paddling är minst sagt skyddad. Vi kommer in i Lurefjorden som är helt inkapslad av långsmala öar. Det känns lite som att vi paddlar i en sjö. Landskapet är flackt men det finns en del högre berg i bakgrunden. Snart passerar vi Lurøy där man lätt kan bli lurad att ta fel väg. Gps:en hjälper oss hitta rätt in i det långa sundet som mynnar ut vid Alver. Det blir en trevlig men händelselös paddling i solen. 

Efter sundet korsar vi över till Flatøy och slår läger på en fin gräsmatta vid ett par ruiner. Det blir en tidig kväll. Senare visar det sig att vi kunde ha fått boende, dusch, tvättmaskin, men framför allt, trevligt sällskap av Laila Reigstad och de andra på Misjö kajakklubb. Dumt nog hade vi glömt bort inbjudan vi fick i juni. Vilken miss! Hoppas ni förlåter oss! 

Imorgon passerar vi Bergen och ska fylla på matförrådet. 

//Alex och JohanNo comments:

Post a Comment