Tuesday, August 12, 2014

Dag 63 - Grisig ö

Datum
Måndagen den 11 augusti
Sträcka
Idag - 41 km
Totalt - 1996 km
Medeldistans - 31,7 km/dag
Inblåsta dagar 
5st
Antal vilodagar
2st
Väder
Mulet, regn och sydostlig vind på 7-8 m/s som senar mojnar och klarnar upp under eftermiddagen
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och chocklad
Lunch
Bleka och makrill i brunsås, lök och potatismos samt äggmackor
Middag
Tomatgryta med röda linser och öl

Dagens karta

Skräpobservation
Morvikbugen på Grisvågøy. Skräphetsgrad 8/10. Mycket exponerad stenig strand.
Stora mängder plastdunkar, PET-flaskor, fiskegarn och trossar/rep.


Dagens paddling
Det blir ingen speciellt händelserik dag när vi stryker kusten västerut. Vi får bra skydd mot den värsta vinden och är glada att vi slipper korsa Trondheimsfjorden idag då vi ser ordentligt med vita gäss och stora vågor längre ut. Det är dock inget bekymmer för expressfärjorna som flyger fram i över 20 knop. 


Vi väljer att stanna till i en vik på Grisvågøy för att skräpkartera och hoppas på att det ska mojna lite innan det är dags att korsa Gjerdevika. Det visar sig vara en riktigt skitigt ställe! 

Grisigt på Grisvågøya

Efter pausen kan vi korsa överfarten i lugnt och fint väder. Snart inser vi dock att motströmmen bromsar upp oss ordentligt. Vi trodde vi skulle slippa den så här långt söderut, men den är helt klart stark även på många platser här nere..
Johan njuter av kvällssolen

Vi slår läger nedanför en bondgård intill ett färjeläge. Imorgon paddlar vi till Kristiansund där vi ska träffa Svein från tidningen "Tidens krav". Ännu en intervjuv om expeditionen som vi gärna ställer upp på.

//Alex och Johan


1 comment:

  1. Hörde er i Naturmorgon. Vet inte vad jag väntade mig men när jag tittar runt på era sidor syns det som ett viktigt jobb ni utför! Mycket fina bilder och fula (skräpet). Tur att kajaken inte välte för det blev fina valrossbilder, Lycka till !

    ReplyDelete