Sunday, August 10, 2014

Dag 59 - Vädergudarna är med oss

Datum
Torsdagen den 7 augusti
Sträcka
Idag - 45 km
Totalt - 1855 km
Medeldistans - 31,4 km/dag
Inblåsta dagar 
5st
Antal vilodagar
2st
Väder
Klart och vackert väder med svaga nordostliga vindar som senare vrider om till nordväst
Fångst
Ingen fångst idag
Frukost
Super-gröten, kaffe och chocklad
Lunch
Tomatröra och äggmackor
Middag
Äggmackor

Dagens karta

Skräpobservation
Tårnesvika, exponerad sandstrand. Skräphetsgrad 3/10. Några få stora plastföremål så som en plasttunna och en pressening. PET-flaskor och små repbitar.

Dagens paddling
Efter en god natts sömn strålar solen igen och den blöta tältduken torkar snabbt. Bredvid oss ligger en gul vete-äng som lyser upp vackert i morgonsolen. Vi är något trötta från gårdagen och det känns till en början segt på havet. Det är osäkert hur långt det blir idag med tanke på att prognosen spår 9 m/s från nordost framåt 1-tiden och att vi knappast kommer hinna nå Stokkensundet innan dess. 

Johan lättar på trycket och sträcker på benen, två flugor i en smäll


Men vi paddlar på och och ser ingen skymt av det starkare vindarna när det passerat lunchtid. Johan tar ny prognos för Skjørafjorden och den ser mycket bättre ut än väntat med vindstyrkor på 2m/s. Vi passerar fjorden och tar oss in i sundet lagom till att vinden vrider om till nordlvästan och ger oss medvind. Vädergudarna är verkligen med oss nu! När vi kommit ut ur sundet möts vi av Hurtigrutten. Undrar om kaptenen har sett oss förr..


Eftermiddagen och kvällen bjuder på fin paddling när vi passerar vackra sandsträndet och fina sommarhytter. Vid 19-tiden går vi iland vid en liten strand bredvid några runda och mjuka klippor. Vi slänger ut våra fuktiga kläder på tork, badar och lagar mat i kvällssolen. Vanligtvis de flesta dagar är vi alltid ute och paddlar vid den här tiden. Nog för att kvällspaddling är härligt, men vi har nog underskattat hur skönt det är att vara iland vid den här tiden på dagen.

Stranden hade en perfekt smal ramp för kajakerna

Utrustning på tork


Alex kvällsbloggar

//Alex & Johan

No comments:

Post a Comment