Thursday, August 7, 2014

Dag 55 - Rørvik

Datum
Söndagen den 3 augusti
Sträcka
Idag - 10 km
Totalt - 1713 km
Medeldistans - 31,1 km/dag
Inblåsta dagar 
5st
Antal vilodagar
2st
Väder
Sydliga vindar på 6-8 m/s. Avtagande under kvällen. Klart väder.
Fångst
Inget fiske
Frukost
Super-gröten, kaffe och choklad
Lunch
Makrillmackor
Middag
2st familjepizzor

Dagens karta

Skräpobservation
Gardmannvika, sandstrand på ön Kvingla. Skräphetsgrad 2/10.

Paddlingen
Varmt och kvavt var det när vi skräpkarterade och packade kajaker idag. På havet fläktar vinden gott, även om den är varm. Det är redan Augusti och sommaren går snabbt, men än har den fäste här uppe. 


På kvällen får vi lite trevligt ljus genom molnen. 


Målet med dagen är att få tag på gas till stormköket. Tyvärr är det Söndag och då är alla butiker stängda. Macken skall tydligen ha gas men det visar sig vara en annan typ. Det blir till att stanna i Rørvik över natten, för utan gas blir det ingen mat. 


Johan övertygar Alex om att äta ute och snart hittar vi en pizzeria och köper varsin "stor" pizza. Menyn ljög inte visade det sig. 

Johan ser väldigt liten ut med familjepizzorna

På pizzerian träffar vi Henry, en äldre man som när han får höra att vi är på äventyr berättar om hur han själv var ute i världen som ung. Han spenderade tre månader ensam i vildmarken Canada med att paddla kanot i sjöar, fiska och jaga. Vi får höra minnen från krigstiden då Henry var sabotör och när han simmade i 6 timmar i ett hav som visade sig vara mycket tätt på hammarhaj. Undra på om inte Henry tog fram sin gamla machete när han kom hem den kvällen. Vi slår läger på en grusgård vid hamnen och inväntar morgondagen. 

No comments:

Post a Comment