Tuesday, July 8, 2014

Dag 29 - Hav og Fjell

Datum
Tisdagen den 7 juli
Sträcka
Idag - 36 km
Totalt - 874
Medeldistans - 30,1 km/dag
Inblåsta dagar 
4st
Väder
Strålande sol och svaga vindar
Fångst
Ingen, försökte aldrig. 
Frukost
Super-gröten med kaffe och chokladbit
Lunch
Pannkakor
Middag
Äggmackor med majonäs och proteinshake

Dagens karta


Skräpkartering
1/10 - Helt ren! 

Dagens paddling
Vi får sovit ut ordentligt i guidehytten på Hav og Fjell och vaknar till ännu en dag med solsken och fin utsikt över Langsundet. 


Under dagen bloggar vi på verandan bredvid Hav og Fjells båtar och de fina hytterna. Det märks att ägarna Vidleiv och Marit arbetat hårt för att ta fram ett camp med så hög klass som möjligt. Under dagen får vi kontakt med Bo Eide som arbetat hårt för en ren kust kring Tromsö, ett arbete som på 5 år hjälp lett till att det numera årligen städas på de flesta stränder i området. Bo som själv är kajakpaddlare föreslår att vi träffas och paddlar på utsidan i den fina skärgården som Tromsöområdet har att erbjuda. Efter mycket om och men bestämmer vi oss för att helt enkelt skippa Tromsö och paddla utsidan istället, ett beslut som ska visa sig vara oerhört lyckat.


För att fånga medstömmen ut ur Kvalsundet tvingas vi ge oss iväg på kvällen och packar kajakerna samtidigt som det skrivs fotbollshistoria i Sau Paulo. Vid 24-tiden glider vi ut och kommer efter ungefär två timmar fram till sundet, som är ett av de mer strömsatta i område, vilket vi tydligt märker. Motström hade inte varit ett alternativ här och i perioder gör vi uppåt 7 knop. Timmarna rullar på och vi hoppas att öarna utanför skall vara så vackra som vi hört. 


Vid 05:30 går vi i land på en vit sandstrand på ön Gåsvær med en vackert belägen kyrka och kyrkogård som lyser upp härligt i morgonsolen. Det är en av de absolut finaste platserna vi kommit till så långt och vi hittar en perfekt plats med lite skugga där vi kan lägga oss i sovsäckarna och få efterlängtad sömn. 


Längre västerut skådar vi ö efter ö med vad som ser ut att vara fina sandstränder. Vi verkar ha kommit till ett paddelparadis! 

Vi tackar Hav og Fjell för en härlig vistelse och hoppas vi ses igen!

//Johan och Alex

No comments:

Post a Comment