Tuesday, July 8, 2014

Dag 27 - Värmeslag

Datum
Söndagen den 6 juli
Sträcka
Idag -26 km
Totalt - 801 km
Medeldistans - 29,7 km/dag
Inblåsta dagar 
4st
Väder
Strålande solsken. Vindstilla under morgon och förmiddag, nordliga vindar på 5-6 m/s vid Fugløysundet.
Fångst
1 lubb
Frukost
Super-gröten med kaffe och chokladbit
Lunch
Sej, äggröra och potstismos med majonnäs
Middag
Samma som lunchen
Dagens karta
Skräpkartering 
Sandstrand på ön Vannøya, nära Fakkekeila. 7/10 skräphetsgrad. Väldigt mycket små garnbitar, PET-flaskor och andra plastföremål samlat i tångbädden. Dagens paddling
Vi vaknar svettiga i tältet. Det är helt vindstilla och över 20 grader i viken. Tidigare har vi välkomnat morgonsolen men nu blir det nästan outhärdligt varmt och ingen skugga i närheten. Vi blir trötta, svettiga och attackerade av kleggen när vi packar ihop. Ändå lösningen är att ta på sig bootsen och vada ner i det kalla vattnet..Idag ville man inte ha torrdräckten på, men är så illa tvungen på grund av senare överfart och eventuella vindar. Det är på gränsen att det blir för varmt och vi tvingas doppa händer, buff och keps i vattnet hela tiden. 
Vid Fugløysund friskar vinden i och svalkar skönt. Knappt halvvägs över slår sömnbristen in igen på samma sätt som igår och vi börjar båda nicka till i kajakerna. Med lite prat håller vi oss vakna men måste återigen ta första bästa tältplats vilket blir en vacker sandstrand på ön Vannøya. Är bara hoppa i sängs och satsa på lite god sömn. Vi är nu framme innan 24 och hoppas kunna fånga de kalla morgontimmarna i tältet.

//Alex och Johan

No comments:

Post a Comment