Sunday, July 6, 2014

Dag 24 - Vi flyger fram

Datum
Torsdagen den 3 juli
Sträcka
Idag - 40 km
Totalt - 684 km
Medeldistans - 28,5 km/dag
Inblåsta dagar 
4st
Väder
Nordostliga vindar på 6-10 m/s
Fångst
2 torskar och en sej
Frukost
Super-gröten med kaffe och chokladbit
Lunch
Mackor med torsk och majonnäs
Middag
Torsk och ris
Dagens karta

Dagens paddling
Det är en grå och regnig morgon när vi vaknar och börjar packa ihop sakerna. Som vanligt när det regnar går allting lite långsammare eftersom man har mindre plats att jobba på och inte lika sugen på att ge sig ut. 

Det blir en skön paddling med vinden i ryggen. Johan passar på att dra upp en fin torsk. Den senaste tidens bra förhållanden har gjort att vi kunnat fiska mycket mer än tidigare och det har gett resultat.

Framåt kvällen paddlar vi förbi Øksfjord och med lite 3G kan vi publicera senaste blogginläggen. Vi ser tumlare igen, något vi gör i princip varje dag nu. Jag tror vi börjar vi lite bortskämda på den fronten. Vinden friskar i och ger oss medvindar på upp till 10 m/s och utan besvärligt stor sjö flyger vi fram. Molnen börjar nu försvinna och när vi nu kommit ut ur fjordsystemen ser vi Sørøya i horisonten.

Johan blickar ut över Sørøya där han spenderat en stor del av sina senaste 5 år som fiskeguide. 

Vi hittar en fin strand där vi slår läger. Det är mycket fisk som skall lagas och vi kommer i sängs vid 4-tiden. Nu kommer vi snart in på Lopphavet, ett av de ställen där snabba väderomställningar och hårda vindar kan ställa till problem. 

//Alex och Johan
No comments:

Post a Comment