Thursday, July 3, 2014

Dag 21 - Naturhamnen i Burstad

Datum
Måndagen den 29 juni
Sträcka
Idag - 22km
Totalt - 542km
Medeldistans - 25,8km/dag
Inblåsta dagar 
4st
Väder
Västliga svaga vindar på 2-4 m/s
Fångst
Inget fiske
Frukost
Frukostbuffé på Havøysund hotell 
Lunch
Hamburgetallrik 
Middag
Proteinshake och smörgås
Dagens karta

Skräpkartering
Burstad- 3/10 Skräphetsgrad. Mestadels små rep och garnbitar från yrkesfisket. Skyddad naturhamn.

Dagens paddling
Det blir en skön morgon i Havøysund. Som vanligt har vi tusen saker att fixa och vi ligger efter med bloggandet. 3G-täckningen har varit fortsatt frånvarande förutom i närheten av de lite större samhällen såsom Havøysund. Vi spenderar morgonens timmar med att blogga ikapp. På eftermiddagen packar vi klart, tar en sista hamburgertallrik och sätter oss i kajakerna.

På väg ut ur Havøysund

Det blir en lugn och skön kväll och därmed säkert att gå rakt över Snøfjorden. Det kommer fram ett schysst dis som lägger sig och det blir väldigt tyst förutom enstaka båtar och sjöfåglar. Vi går in i den fina Naturhamnen Burstad där vi slår läger och laddar inför morgondagen. 

En sprayburk kommer flytandes


Vädret ser fortsatt bra ut, och för att utnyttja detta vill vi pröva att paddla på båda dygnets sjunkande vatten, det vill säga 5-6 timmars paddling, 6 timmars paus, 5-6 timmars paddling, osv. Hur länge vi pallar detta är oklart. Vi ska ju hinna äta, sova, skräpkartera, blogga, packa upp och i kajakerna, fiska och helst njuta lite också. 

Burstad

För att spara lite tid så kan man ju alltid sova under bar himmel så länge det inte ska regna, och nu ska det vara uppehåll ett par dagar. Vi lägger ut våra jackor i gräset och somnar snart, vi ska upp om 4 timmar. 

//Alex och Johan

No comments:

Post a Comment